Trei sensuri pentru aceeași muncă! Care e sensul muncii tale?
Dragi cititori, cei care munciți, mai greu sau mai ușor, oriunde și oricînd, am găsit o pildă înțeleaptă pe care vreau să o împărtășesc pentru folos comun.
Un învățat s-a apropiat de un șantier de lucru și a adresat o întrebare la trei muncitori care cărau pietre cu roaba.
Învățatul l-a întrebat pe primul muncitor care căra pietre și i-a zis ,,Ce faci?” Muncitorul a răspuns iritat și enervant ,,Car cu greu aceste pietre blestemate! Sunt istovit și nu am chef de vorbă!”
Învățatul s-a apropiat de al doilea muncitor care căra pietre cu roaba și l-a înrebat ,,Ce faci aici?” Iar muncitorul i-a răspuns mulțumit ,,Eu îmi hrănesc familia, soția și trei copii. Mai ajut și părinții. Aduc acasa pîine, bucate și tot necesarul pentru ca copiii mei să poată fi mulțumiți, bucuroși și educați. Sunt mîndru că pot să fac asta și în plus mă bucur de recunoștință din partea celor pe care îi ajut!”
Învățatul s-a apropiat de un al treilea muncitor și i-a adresat aceeași întrebare ,,Tu ce faci?” Muncitorul i-a răspuns cu demnitate ,,Eu construiesc istorie! Eu slujesc credinței! Eu construiesc pentru Dumnezeu și pentru oameni! Cu pietrele acestea se va înălța o măreață biserică! În rugăciunile înălțate aici eu voi fi pomenit totdeauna, iar clădirea îmi va purta numele în istorie!”
Iată dragi cititori, cum percepția modului nostru de gîndire ne poate face viața mai ușoară sau mai grea! În toate cazurile noi suntem cei care alegem cum să gîndim, apreciem, evaluăm, onorăm lucrul pe care îl facem! Fiecare muncă are un sens care contribuie la bunăstarea universului! În orice muncă să identificăm un sens pentru viață și întru slujirea Binelui!
E vremea să-ți aduci aminte, să-ți împrospătezi puterile și să reactualizezi: Care e sensul muncii tale? Pentru ce muncești?
Vezi dragă cititor, este necesar ca răspunsul să aibă o calitate fundamentală: din sensul muncii tale să-ți curgă în inimă bucurie, iar munca ta asemenea să fie cauză de recunoștință din partea oamenilor buni!