Frica înseamnă să nu știi că Stăpânul vieții tale este Dumnezeu Atotțiitorul

Ce înseamnă frica? Este egală cu necredința. Necredința este lipsa credinței în Dumnezeu, Stăpânul tuturor, al Vieții și al morții, al tuturor celor văzute și nevăzute. Iar frica, în mod cert este un rezultat al necunoștinței, adică ne înfricoșăm de lucruri imprevizibile, de oameni străini, de stăpâni necunoscuți.

Această frică poate fi doar atunci când nu știi care este Proniatorul vieții tale.  Există un Stăpân mai mare peste toți stăpânii: ,,Iisus Hristos, Martorul cel credincios, Cel întâi născut din morţi, şi Domnul împăraţilor pământului.” (Apocalipsa 1, 5) Cînd știi și crezi că Dumnezeu-Atotțiitorul, Făcătorul Cerului și al Pământului e Stăpânul tău, al tuturor lucrărilor tale, al zilei de astăzi și de mâine, nu te înfricoșează întâmplările lumii. Nu deznădăjduiești de nimic. Nu ai frică de nimeni.

De la un stăpân necunoscut nu știi la ce să te aștepți. Deci oamenii necredincioși sunt stăpâniți de tot ce îi înconjoară așa încât trăiesc în necunoaștere, iar omul creștin are Stăpân al vieții sale pe Dumnezeu, prin Care se descoperă toate și Acesta îi este Binefăcătorul său. Necredința aduce frica, iar frica aduce lipsă de certitudine, de siguranță și de bunăvoință. 

De unde vine necredința dragi prieteni? Din înstrăinarea de Dumnezeu! Ne depărtăm de Dumnezeu prin păcatee noastre și nu-L mai simțim aproape, nu vorbim cu El, nu ținem legătura, nu ne vedem, și ne pare un Străin! De asta nu avem curaj, dar nici înțelepciunea să alergăm cu toată ființa la Dumnezeu pentru izbăvire, din cauza păcatelor noastre! Din lipsa de credință, de rugăciune, de pocăință este tot răul!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns